Apartmani - CroatiaVodice.com
vl. Marko Pelajić
Ante Poljička 11
Vodice 22000, RH

tel: +385 1 3896 145
tel: +385 99 689 3822
tel: +385 91 723 3521

 


 
 

Dobro došli u Vodice!

Vodice su jedno od većih turističkih mjesta šibenskog arhipelaga. Od Šibenika do Vodica, preko Jadranske magistrale, ima 11km prema zapadu.
Arheološki nalazi pokazuju da su Vodice još u doba Rimljana bile naseljeno mjesto. U to vrijeme su se današnje Vodice zvale Araus ili Arausa Antonina. Prvi pisani dokumenti, iz 1402. godine, svjedoče o gradnji crkve Sv. Križa na starom groblju. Crkva Sv. Križa završena je 1412. godine. Barokna župna crkva u centru grada sagrađena je 1603. godine. Ostaci srednjovjekovnog grada s uskim, malim ulicama i danas daju Vodicama lijep izgled.
 
Budući da su Vodice i okolica bogati pitkom vodom, povijesni dokumenti kazuju da se voda s ovog područja brodovima transportirala u druga jadranska mjesta. Otuda potječe i naziv grada. Stanovništvo Vodica se sve do 1956. godine uglavnom bavilo zemljoradnjom. Uzgajali su vinovu lozu, masline, smokve, višnje itd. Poznata su vodička vina kao primjerice Maraskino. U narednom razdoblju stanovništvo se sa zemljoradnje sve više okretalo bavljenju turizmom.
 
Danas su Vodice moderno turističko mjesto bogato ponudom različitih sadržaja. Posjetiteljima su na raspolaganju poznati hoteli: Punta, Olimpija i Imperijal, autokamp te privatni apartmani, brojni restorani, kafići, slastičarne, trgovine itd. Osim toga, ponuda uključuje i sportske sadržaje, primjerice: vožnja biciklom, vožnja čamcem, tenis, nogomet, jedrenje na dasci i dr. Blizu su i atraktivne destinacije kao Nacionalni park Kornati (30km brodom), Nacionalni park Krka (30km automobilom) te Nacionalni park Plitvička jezera (100km automobilom).
 
Tijekom ljetnih mjeseci u Vodicama je i bogat zabavni (disco klub Hacienda, noćni klubovi …) i kulturni program (nastupi folklornih grupa, dalmatinskih klapa …).
 
Vodice imaju i liječničku ambulantu, poštu, banku, benzinsku crpku, autoservis te turistički ured u kojem posjetitelji mogu dobiti sve potrebne informacije. Dragi gosti, dođite s punim povjerenjem u Vodice. Vjerujemo da ćete i vi biti zadovoljni jer naši se gosti, iz godine u godinu zadovoljni, vraćaju.

Više informacija o Vodicama možete pronaći na službenim stranicama Turističke zajednice grada Vodica.